logo

Wilt u zonnepanelen? Kies voor kwaliteit en veiligheid!

De laatste tijd zijn er veel vragen omtrent de veiligheid van zonnepanelen. Wanneer zonnepanelen verkeerd worden geïnstalleerd gaat er niet alleen veel rendement verloren, maar ontstaan er ook nog eens zeer gevaarlijke situaties. Onder andere bij RTL Nieuws, NPO Radio1, Solar Magazine, NEN en het Financieel Dagblad is het onderwerp aan bod gekomen. Door uitsluitend gebruik te maken van Zonnekeur gecertificeerde installateurs en Solarif gecertificeerde zonnepalen garandeert DVEP Energie de kwaliteit en veiligheid van zowel de installatie als de panelen die wij plaatsen.

Onafhankelijk onderzoek
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft op verzoek van Holland Solar en UnetoVNI besloten een onafhankelijk onderzoek uit te laten voeren naar de oorzaak van branden op daken met zonnepanelen. Holland Solar en UnetoVNI willen weten of de oorzaak inderdaad ligt bij de kwaliteit van de panelen en/of de installatie ervan. Het onderzoek zal worden uitgevoerd door Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN), onderdeel van TNO.

Keurmerk Zonnekeur
Om kwaliteit te waarborgen bij het plaatsen van uw panelen en zeker te zijn van een bekwame installateur kunt u het beste kiezen voor een installateur met het keurmerk Zonnekeur. Wanneer een installateur dit keurmerk heeft, voldoet hij aan kwaliteitseisen op het gebied van opleiding, bedrijfsvoering en leveringsvoorwaarden. Bij DVEP Energie werken we samen met installatiebedrijven die in het bezit zijn van het Zonnekeur keurmerk.

Kwaliteitsproducten
Wij maken bij DVEP Energie gebruik van Solarif gecertificeerde zonnepanelen met een uiterst gunstig rendement. Daarnaast vindt DVEP Energie het belangrijk dat de zonnepanelen geproduceerd worden op een milieuvriendelijke wijze. Om er zeker van te zijn dat de klant goed beschermt is bieden wij bovendien herverzekering van de fabrieksgarantie. Dit is standaard onderdeel van ons servicecontract.

Naast het garanderen van kwaliteit bij de zonnepanelen, is het ook van cruciaal belang dat de omvormers die gebruikt worden van hoge kwaliteit zijn. De omvormer vormt het hart van het systeem en bepaalt in grote mate de opbrengst. De omvormers die DVEP Energie gebruikt zijn 3-fase omvormers met ISO-certificatie.

Onze werkwijze
Bij ons begint de samenwerking door samen met u te kijken of de locatie geschikt is voor zonnepanelen. Vervolgens maken we een schatting van het aantal panelen, de investeringsomvang en de terugverdientijd. Ondertussen kunnen we alvast voor u SDE-subsidie aanvragen. Voordat u ergens aan vastzit maken wij een voorafgaand aan de realisatie een gedetailleerd technisch ontwerp en een financiële haalbaarheidsstudie waarbij we onder andere kijken of de beoogde installatie op de bestaande netaansluiting past, of de constructie van het dak sterk genoeg is en houden we rekening met eventuele bestaande bliksemafleiding .

Wanneer u vervolgens over wilt gaan tot de realisatie verzorgen wij het gehele administratieve traject rondom het uitvoeren van de SDE subsidie. Wij zorgen ervoor dat er een bruto productiemeter wordt geplaatst, een groene EAN wordt aangevraagd en dat alles wordt afgestemd met het meetbedrijf, de netbeheerder, Certiq en het RVO. Uiteraard regelen wij als energiebedrijf ook de levering en teruglevering van de elektriciteit en de Garanties van Oorsprong.

Vervolgens schakelen wij de juiste mensen in om de panelen te installeren. Hierbij verzorgen wij zelf de opleveringsinspectie. Ons bedrijf is VCA** gecertificeerd om veilig werken te waarborgen, daarnaast zijn onze medewerkers NEN gecertificeerd en hebben ze allen het cito certificaat zonnespecialist. Hierbij houden wij dus nauw toezicht op de veiligheid en kwaliteit van de installatie. De opleverinspectie en APK-keuring bieden wij standaard bij alle installaties.

Nadat de panelen zijn geplaatst houdt onze samenwerking niet op. Wij vinden nazorg een cruciaal onderdeel van onze service en zullen u dagelijks op de hoogte houden van eventuele foutmeldingen en storingen en zorgen dat deze worden opgelost. Bovenop deze dagelijkse controle vindt er periodiek schoonmaak plaats en houden wij elke 2 à 3 jaar een technische inspectie om de kwaliteit van de zonnepanelen te waarborgen. Uiteraard zijn de panelen al in de fabriek gecontroleerd en bovendien werken we alleen met gecertificeerde producten. Desalniettemin voeren wij de extra controles uit, ter bevestiging van de veiligheid en de optimale werking van de installatie.